Λέσχη Τηλεμαχίας

Τα σχολεία QLS κατά κύριο λόγο ως εκπαιδευτήρια, γνωρίζουν την συντριπτική ακαδημαϊκή έρευνα που υποστηρίζει τα πολλαπλά οφέλη που προκύπτουν όταν οι μαθητές ασχολούνται με τηλεμαχίες στην τάξη διδασκαλίας. Όμως, η ιδέα να συναγωνίζονται οι μαθητές με άλλους από τα σχολεία QLS σε όλη την Ελλάδα σε επίσημες τηλεμαχίες ξεκίνησε το 2016 με την δημιουργία του Οδηγού Τηλεμαχίας QLS για Καθηγητές. Αναμφίβολα, το πρώτο διαδικτυακό Φεστιβάλ Τηλεμαχίας QLS, το οποίο πραγματοποιήθηκε το 2017, ήταν μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και απόλυτη επιτυχία για τα σχολεία QLS που συμμετείχαν. Αποτελέσματα: δώδεκα τηλεμαχίες στα επίπεδα B1, B2 και Γ1/Γ2, είκοσι τέσσερις ομάδες, εβδομήντα δύο συμμετέχοντες, και εκατοντάδες μαθητές που ενεπλάκησαν σε έρευνα και σε βοήθεια των ομιλητών υπέρ και κατά της κίνησης: “Αυτός ο Οίκος πιστεύει ότι και οι Εκφοβιστές είναι Θύματα”.

Συμμετέχοντες: ομιλητές, ομάδες στήριξης, καθηγητές και ένα κλιμάκιο κριτών, ανάμεσα τους εκπρόσωποι των τριών μεγαλύτερων εκδοτικών οίκων στην Ελλάδα, Express Publishing, Burlington και MM.

2ο Φεστιβάλ Τηλεμαχίας QLS

Το δεύτερο Πανελλήνιο Διαδικτυακό φεστιβάλ Τηλεμαχίας QLS πραγματοποιήθηκε στις 20 και 21 Απριλίου 2018.

Αποτελέσματα: 18 σχολεία QLS στην Ελλάδα, 36 ομάδες, 108 συμμετέχοντες.

Η ομάδα μας από την Εκπ@ιδευτική Δυναμική συμμετείχε στο 2ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Φεστιβάλ Τηλεμαχίας QLS στις 20 Απριλίου 2018 και βραβεύτηκε με το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία Γ2
.Η ομάδα μας κληρώθηκε να είναι υπέρ της κίνησης.

Οι ομιλητές μας ήταν ο Βασίλης, η Ασημίνα και ομιλήτρια αντίκρουσης η Ζαφειρία-Δανάη από το Γ2 – I & Γ2 – II και οι ερευνητές μας ήταν η Άντζελα και ο Αντώνης από το Γ2 – ΙΙ.

Πολύ υπερήφανη καθηγήτρια από την απόδοση τους σε αυτή την τηλεμαχία: Ευγενία Παπαϊωάννου

Χάρι στην τεχνική υποστήριξη από την Δέσποινα Δουλάμη (την πολύτιμη και γνώστρια χειρισμού Η/Υ γραμματέα μας), την στήριξη από τον Δημήτρη Μάγειρα (ιδιοφυία στα τεχνικά θέματα και κάμεραμαν του γεγονότος) και χάρι στην Cosmolearn συμμετείχαμε σε αυτό το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Τηλεμαχίας εναντίον της ομάδας από το σχολείο Georgia Papas. Ευχαριστίες επίσης στους υποστηρικτές μας Μαρία και Παναγιώτη από το Γ2-I. Χαρήκαμε κάθε στιγμή!

Στις 5 Μαϊου 2018, σε μια σεμνή τελετή απονομής, κατά τη διάρκεια διαλείμματος του μαθήματός τους, με όλους τους μαθητές των τμημάτων Γ2, τους απονεμήθηκαν οι βεβαιώσεις συμμετοχής, μια συγχαρητήρια επιστολή από την πρόεδρο QLS, κυρία Georgia Papas, και τα μετάλλια τους.