Εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί σας

Σχετικά με εμάς

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Προφίλ Εκπαιδευτικής Δυναμικής Ο.Ε.

Το σχολείο μας λειτουργεί από το 1984 ως ατομική επιχείρηση και ως νομικό πρόσωπο, Εκπαιδευτική Δυναμική Ο.Ε., από το 2007. Είναι πιστοποιημένο Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Εκπαίδευσης Εκπαιδευτικών με έδρα στην Ερμούπολη, την πρωτεύουσα της Σύρου και των Κυκλάδων, στο Νότιο Αιγαίο.

Η Ε.Δ. χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες και σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και προσφέρει κύκλους σπουδών στην αγγλική, ιταλική, γερμανική και ισπανική. Λειτουργεί όλο το έτος προσφέροντας μαθήματα σε παιδιά, εφήβους, ενήλικες, και επαγγελματίες που οδηγούν σε διεθνείς πιστοποιήσεις σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Γλώσσες (CEFR) και το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Επαγγελματικών Προσόντων (EQF). Προσφέρει επίσης εξειδικευμένα μαθήματα σε όσους ενδιαφέρονται σε: Τραπεζικά και Χρηματοοικονομικά, Ιατρική, Επιχειρηματικές Δεξιότητες, Βρετανικό Αστικό Δίκαιο, Οικονομικά, Τουρισμός, Εμπόριο, Ιστορία Τέχνης, Αγγλική Λογοτεχνία.
Η Ε.Δ. είναι Κέντρο προετοιμασίας εξετάσεων του Cambridge και διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο συνεργασιών για τους ακαδημαϊκούς της σκοπούς:
α) Συνεργάζεται με πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο, τις Κάτω Χώρες, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Σουηδία και τις ΗΠΑ
β) Είναι δικτυωμένη με διάφορους οργανισμούς και ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλη την Ευρώπη σε πολυμερή προγράμματα της ΕΕ
γ) Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά πιλοτικά έργα της ΕΕ
δ) Είναι μέλος του δικτύου QLS – Δίκτυο Κέντρων Ξένων Γλωσσών Πιστοποιημένης Ποιότητας
ε) Είναι εγγεγραμμένος φορέας στο UCAS και αναλαμβάνει διαδικασίες για την εγγραφή μαθητών σε πανεπιστήμια στο Ηνωμένο Βασίλειο για προπτυχιακές και/ή μεταπτυχιακές σπουδές.

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ
Ως μέλος του QLS, η Εκπ@ιδευτική Δυναμική είναι δομή διεξαγωγής μαθημάτων για την απόκτηση του Cambridge CELTA. Περισσότερες πληροφορίες: https://celtagreece.gr

ΔΟΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ
Ως μέλος του QLS, η Εκπ@ιδευτική Δυναμική είναι δομή διεξαγωγής εξετάσεων για τις εξετάσεις γλωσσομάθειας των φορέων Cambridge και LanguageCert.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ: Από το 1997, η Ε.Δ. έχει συνεργαστεί ως υπεργολάβος σε προγράμματα LdV, Grundtvig/ Socrates 2, EQUAL και έχει συμμετάσχει ως διεθνικός εταίρος σε πολυμερείς συνεργασίες σε πιλοτικά Ευρωπαϊκά προγράμματα LdV, Grundtvig και ERASMUS +.

ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: Η Ε.Δ. έχει μακρά εμπειρία στον σχεδιασμό εκπαιδευτικών εργαλείων ηλεκτρονικής μάθησης, μεθοδολογιών διδασκαλίας που βασίζονται σε διαδραστική επικοινωνία και καινοτόμων μεθοδολογιών επαγγελματικής κατάρτισης. Η μεθοδολογία διδασκαλίας της Ε.Δ., η DynamicLearn, είναι μια καινοτόμος διδακτική προσέγγιση που βασίζεται σε ποιοτικές διδακτικές πρακτικές.

ΒΡΑΒΕΙΑ: Η Διευθύντρια Σπουδών, Δρ. Ευγενία Παπαϊωάννου, έχει βραβευτεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών, από τον Δήμο Ερμούπολης, και την Νομαρχία Κυκλάδων για την πολιτιστική και εκπαιδευτική της συμβολή. Ως διακρατική εταίρος σε έργα της ΕΕ, της απονεμήθηκε το Βραβείο Ελσίνκι 2006 για τη συμβολή της στο έργο ESO-CSA, μαζί με ολόκληρη την κοινοπραξία εταίρων, για τη δημιουργία συστήματος που προσδιορίζει, αξιολογεί και αναγνωρίζει εξειδικευμένες ικανότητες σε ΜΜΕ, που αποκτήθηκαν και μέσω της άτυπης μάθησης.

ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Η βασική αρχή της ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ είναι η χρήση της ΜΟΝΟΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ. Αυτό σημαίνει ότι η γλώσσα-στόχος χρησιμοποιείται σε όλα τα μαθήματα σε όλες τις τάξεις των μαθητών από τα Νηπιακά τμήματα έως το Proficiency (C2) και στις 4 γλώσσες που διδάσκονται. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, χρησιμοποιείται ένα μείγμα παραδοσιακών και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας. Αυτές οι μέθοδοι παρέχονται μέσω ενός ευρέος φάσματος διδακτικών τεχνικών.

Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι:

 • Ακουστική-Γλωσσική μέθοδος
 • Άμεση μέθοδος διδασκαλίας
 • Μέθοδος διδασκαλίας επικοινωνιακής γλώσσας
 • Μαθητοκεντρική Μέθοδος
 • Βιωματική μέθοδος
 • Τεχνική Γεφύρωσης*
 • Τα 8 στάδια της ενεργούς μάθησης*
 • Ενεργή Μάθηση Πολλαπλών Αποτελεσμάτων*

*Τεχνικές και διδακτικές προσεγγίσεις/μεθοδολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την Ευγενία Παπαϊωάννου και περιγράφονται στο βιβλίο της «Βελτιστοποιήστε τις Διδακτικές σας Δεξιότητες: Νέες Μεθοδολογίες Διδασκαλίας και Εφαρμογές CLIL σε Ξένες Γλώσσες» –ISBN: 9781491738795»

ΒΙΝΤΕΟ

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

 • Το σχολείο στεγάζεται σε ένα τριώροφο κτήριο στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και καταλαμβάνει 400 τ.μ.
 • Εργαστήριο υπολογιστών (ασκήσεις πολυμέσων/ασκήσεις προσομοίωσης με διαδραστικό λογισμικό/εργασίες μέσω Η/Υ) με δυναμικότητα 12 Η/Υ
 • Έξι ευρύχωρες, πλήρως εξοπλισμένες αίθουσες διδασκαλίας (προβολείς δεδομένων/διαδραστικοί πίνακες/συσκευές αναπαραγωγής DVD)
 • Γραφείο Διεύθυνσης
 • Γραμματεία
 • Γραφείο καθηγητών και αίθουσα διδακτικών πόρων
 • Χώρος αναμονής
 • Χωρητικότητα: περίπου 90 μαθητές κάθε φορά
 • Πρόσβαση στο Διαδίκτυο 24/7
 • Κωδικοί Wi-Fi σε κάθε όροφο
 • Δανειστική βιβλιοθήκη με α) +350 τίτλους λογοτεχνίας στην αγγλική, γαλλική, γερμανική, σουηδική, νορβηγική, β) επιστημονικά βιβλία και βιβλία για εκπαιδευτικούς, γ) περιοδικά (TIME, ECONOMIST, SCIENCE, FORTUNE)
 • Μηχανές αυτόματης πώλησης καφέ και σνακ
 • Πόσιμο νερό σε κάθε όροφο
 • 5 χώροι υγιεινής
 • Κάδοι ανακύκλωσης σε κάθε όροφο (χαρτί, πλαστικό, μέταλλο)
 • Ανελκυστήρας για γενική χρήση και για άτομα με (α) προβλήματα κινητικότητας (β) άτομα με προβλήματα όρασης
 • Μηχανοστάσιο
 • Σύστημα πυροπροστασίας
 • Κάμερες παρακολούθησης
 • Ανιχνευτές καπνού
 • Κλιματισμός ψύξης-θέρμανσης
Girl in a jacket
Girl in a jacket

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ

Lorem ipsum dolor sit amet, ad autem erroribus eum, eum edu maluisset constituto, sam ut for has. Lorem ipsum dolor siters mar amet marcelleo.

Είμαστε υπερήφανοι που συμμετέχουμε στις δράσεις του Βραβείου της Πριγκίπισσας Diana.

Το πρόγραμμα Πρεσβευτές κατά του Εκφοβισμού αποτελεί μέρος της φιλανθρωπικής οργάνωσης The Diana Award που ιδρύθηκε ως κληρονομιά της πίστης της Diana, της πριγκίπισσας της Ουαλίας, ότι οι νέοι έχουν τη δύναμη να αλλάξουν τον κόσμο προς το καλύτερο.

Από το 1999, το Diana Award έχει αναγνωρίσει τις δράσεις πάνω από 45.000 νέων που έχουν κάνει εξαιρετική διαφορά στην κοινότητά τους.

Το βραβείο Diana κάνει τρία πράγματα:

-Ενθαρρύνει τους νέους για τη συμβολή τους στις κοινότητές τους
-Δίνει τη δυνατότητα στους νέους να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητές τους
-Καλεί τους νέους σε κοινωνικές δράσεις για να κάνουν τη διαφορά στη ζωή των άλλων μέσω των προγραμμάτων κατά του εκφοβισμού, της κατάρτισης και της καθοδήγησης.

Η Εκπ@ιδευτική Δυναμική συμμετέχει στον μήνα Πρόληψης του Εκφοβισμού από τον Νοέμβριο του 2017, με τις ακόλουθες ενέργειες:

-διαλέξεις στις τάξεις μας CS, DS, C1, C2-I, C2-II για το τι είναι ο εκφοβισμός και πώς επηρεάζει τη ζωή των ανθρώπων στο σχολείο και στην εργασία
-ομαδικές συζητήσεις σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να ληφθούν για την πρόληψη του εκφοβισμού στο σχολείο και στην εργασία
-εργασίες: οι μαθητές συμμετείχαν σε έρευνα και διάβασαν περισσότερα για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα
-αφίσες: οι μαθητές δημιούργησαν αφίσες με μηνύματα και εκκλήσεις για δράσεις κατά του εκφοβισμού
-οι αφίσες δημοσιεύτηκαν στις σχολικές μας εγκαταστάσεις

Από το 2018, δεκαεπτά από τους μαθητές μας έχουν εκπαιδευτεί ως Πρεσβευτές κατά του Εκφοβισμού στην Αθήνα από Βρετανό εκπαιδευτή από τον Οργανισμό Βραβείων Diana.

Αξιολόγηση – Εξετάσεις

Στην Εκπ@ιδευτική Δυναμική χρησιμοποιούμε τη διαμορφωτική αξιολόγηση και την τελική αξιολόγηση με τη διαμορφωτική αξιολόγηση ως κύριο τρόπο αξιολόγησης της μαθησιακής προόδου κατά τη διάρκεια των κύκλων σπουδών. Μέσω της διαμορφωτικής προοδευτικής αξιολόγησης στοχεύουμε στην παρακολούθηση της μάθησης και στην παροχή ανατροφοδότησης που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το εκπαιδευτικό μας προσωπικό για τη βελτίωση της διδασκαλίας τους και για να βοηθήσουν τους μαθητές να βελτιώσουν τη μάθηση τους.

Εξετάσεις των μαθητών μας
Οι μαθητές μας συμμετέχουν σε τρεις (3) τύπους τελικής αξιολόγησης:
• Εξετάσεις στα μέσα του έτους
• Τελικές εξετάσεις στο τέλος του έτους
• Προκαταρκτικές εξετάσεις

Εξετάσεις στα μέσα του έτους
Αυτές οι εξετάσεις διενεργούνται τον Φεβρουάριο για τους χειμερινούς κύκλους σπουδών και τον Αύγουστο για τους θερινούς κύκλους.

Τελικές εξετάσεις στο τέλος του έτους
Οι τελικές εξετάσεις είναι γραπτές και προφορικές και διενεργούνται στο τέλος της σχολικής περιόδου στις δομές της Ε.Δ. Συμμετέχουν όλοι οι μαθητές εκτός από εκείνους που φοιτούν στα επίπεδα B2, C1, C2 και στις 4 γλώσσες.

Προκαταρκτικές εξετάσεις
Αυτές οι εξετάσεις διενεργούνται τον Φεβρουάριο και τον Σεπτέμβριο ανάλογα με την περίοδο που οι μαθητές της Ε.Δ. συμμετέχουν σε διεθνείς εξετάσεις (Μάρτιο/Μάϊο/Ιούνιο/Οκτώβριο/Δεκέμβριο).
Διεθνείς εξετάσεις

Οι μαθητές μας συμμετέχουν στις εξετάσεις που διενεργούνται από τα ακόλουθα πανεπιστήμια και τους ακόλουθους φορείς πιστοποίησης ξενόγλωσσης εκπαίδευσης σύμφωνα με το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς, το οποίο παρέχει τις βάσεις για την αμοιβαία αναγνώριση των πιστοποιητικών γλωσσών (CEFR). Τα επίπεδα πιστοποίησης είναι:
• Βασικός Χρήστης (A1, A2)
• Ανεξάρτητος Χρήστης (B1, B2)
• Άριστος Χρήστης (C1, C2)

Πανεπιστήμιο Cambridge: YLE – Starters, YLE – Movers, YLE – Flyers; A2, B1, B2, C1, C2; IELTS Academic (απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνουν δεκτοί από πανεπιστήμια του εξωτερικού εάν η πιστοποίηση στην αγγλική που έχουν αποκτήθηκε περισσότερο από 2 έτη πριν από την αίτηση τους.

LanguageCert: B2, C1, C2

Πανεπιστήμιο Perugia: A1, A2, B1, B2, C1, C2

Ινστιτούτο Goethe: A1, A2, B1, B2, C1, C2

Ινστιτούτο Cervantes: A1, A2, B1, B2, C1, C2

112 K

ΤΑΞΕΙΣ

347 K

ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ

451

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ

992 K

ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ