Εισαγάγετε τη λέξη-κλειδί σας

Course

Νηπιακά τμήματα στην Ε.Δ.

Μελέτες του Πανεπιστημίου Harvard επιβεβαιώνουν ότι η δημιουργικότητα, οι δεξιότητες κριτικής σκέψης και η ευελιξία του νου ενισχύονται σημαντικά εάν τα παιδιά μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα σε μικρότερη ηλικία. Τα προσχολικά χρόνια, ειδικά τα πρώτα τρία χρόνια ζωής, πιστεύεται ότι είναι μια ζωτικής σημασίας περίοδος στη ζωή ενός παιδιού. Αυτό συμβαίνει όταν τίθενται τα θεμέλια για τη στάση, τη σκέψη και τη μάθηση, μεταξύ άλλων.

“Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά έχουν μια φυσική ικανότητα να μάθουν, η οποία αναπτύσσεται κατά τα πρώτα 3-4 χρόνια της ζωής τους”

Η χρήση αυτής της ικανότητας είναι πολύ ενθαρρυντική διότι, σύμφωνα με την έρευνα, η εκμάθηση μιας δεύτερης γλώσσας είναι τόσο εύκολη όσο η εκμάθηση της πρώτης. Μπορεί να ακούγεται σαν ένα τεράστιο βάρος, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος είναι ένα υπέροχο πράγμα. Από τη στιγμή που γεννιόμαστε, μαθαίνουμε με έξι βασικούς τρόπους, με:

  • την όραση
  • τη γεύση
  • την οσμή
  • τον ήχο
  • την αφή
  • την πράξη

“Τα δίγλωσσα παιδιά που μαθαίνουν μια δεύτερη γλώσσα από μικρή ηλικία ακούγονται σαν την μητρική τους γλώσσα και στις δύο.”

Η ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ, με γνώση την διεθνή βιβλιογραφία και βάσει εμπειρίας στην ικανότητα μάθησης σε μικρές ηλικίες, προσφέρει Νηπιακά τμήματα που απευθύνονται σε παιδιά 4-6 ετών. Από την τρυφερή ηλικία των 4 μαθαίνουν την Αγγλική γλώσσα με τον ίδιο τρόπο που έχουν μάθει την μητρική τους γλώσσα. Τα διαδραστικά μας προγράμματα σε συνδυασμό με σύγχρονες διδακτικές μεθόδους και τεχνικές κάνουν τα μαθήματα διασκεδαστικά, ευχάριστα και δημιουργικά.

Οι δραστηριότητες μάθησης περιλαμβάνουν φωνήματα, παίξιμο ρόλων, διήγηση, τραγούδι, χορό, ζωγραφική, χειροτεχνίες, ανάγνωση και γραφή.

Μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται με τους συμμαθητές τους μέσω δραστηριοτήτων ανά ζεύγη και άλλες συνεργατικές εργασίες. Εκτίθενται αποκλειστικά στη γλώσσα προορισμού και έτσι μαθαίνουν να επικοινωνούν στην Αγγλική από τις πρώτες εβδομάδες.

Όταν ολοκληρώνουν το 2ο έτος (KGB) εντάσσονται στον επόμενο κύκλο σπουδών.

Και τα δύο έτη στον κύκλο των Νηπιακών τμημάτων (KGA & KGB) χρηματοδοτούνται από την ΕΚΠ@ΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΙΚΗ.

Πηγή: http://developingchild.harvard.edu/wp-content/uploads/2015/05/Enhancing-and-Practicing-Executive-Function-Skills-with-Children-from-Infancy-to-Adolescence-1.pdf

Στατιστικά

0
0 out of 0
0 Βαθμολογίες
5 Stars 0
4 Stars 0
3 Stars 0
2 Stars 0
1 Stars 0

Κριτικές

Δεν υπάρχουν σχόλια ακόμη.

Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει το “Νηπιακά τμήματα στην Ε.Δ.”

Αρχίζει στις 13 Μαΐου, 2021
Διάρκεια 50 min
Έναρξη
Εγγραφές

Κοινοποιήστε το μάθημά μας