Μαθητές από τη Σύρο δηλώνουν «Bring them back» στα σκαλιά του Βρετανικού Μουσείου, στο Λονδίνο | άρθρο από bringthemback.org

Καθιστική διαμαρτυρία στην είσοδο του Βρετανικού Μουσείου πραγματοποίησαν δεκάδες Έλληνες μαθητές από τη Σύρο στις 12.07.2010. Τριάντα περίπου έφηβοι σήκωσαν στα χέρια τους το μήνυμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα και ανάρτησαν ένα αυτοσχέδιο ομαδικό πανό με τη διεύθυνση του www.bringthemback.org!

Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο | 12.07.2010 | BRING THEM BACK

H πρωτότυπη ιδέα των μαθητών, που πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στη βρετανική πρωτεύουσα με το Κέντρο Ξένων Γλωσσών «EDUCATIONAL DYNAMICS» Ε. Παπαϊωάννου – Χ. Κανελλοπούλου-Κυριακοπούλου,προστίθεται στο μεγάλο διαδραστικό ταξίδι του “Bring them Back”.

Από τους μαθητές της Σύρου, ως τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων στην Ύδρα, που επικοινώνησαν με το Αct Click, ως και τη συλλογή υπογραφών από ιδιώτες στην Κέρκυρα του Ιονίου, η άμεση ανταπόκριση και η συσπείρωση του κόσμου αποδεικνύεται πέρα για πέρα συγκινητική και … απολύτως ρεαλιστική με έμπρακτες αποδείξεις! Η συγκεκριμένη ανταπόκριση μάλιστα και οι πολλαπλές εκφάνσεις της στην καθημερινότητα μας, αποτελεί την ισχυρότερη εκπλήρωση των αρχικών στόχων για την εφαρμογή και υλοποίηση πολιτιστικών δράσεων από κοινού, από εμάς μαζί με εσάς και αντιστρόφως…

Πέρα από τις ψήφους στη διεθνή ιστοσελίδα της εκστρατείας μάλιστα, μέρα με τη μέρα η καμπάνια κάνει την εμφάνισή της σε ολοένα και περισσότερες διευθύνσεις του διεθνούς ιστότοπου, ενώ το βίντεο στο youtube με τον κύριο Ελγινιάδη και τα περίφημα κατορθώματά του αποτελεί πηγή έμπνευσης για περαιτέρω δράσεις και πρωτοβουλίες σε περισσότερους από 519.398 επισκέπτες.

Τη σημερινή προσπάθεια των Συριανών μαθητών απαθανάτισαν με το φωτογραφικό τους φακό δεκάδες επισκέπτες του Βρετανικού Μουσείου, αλλά και δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα στο Λονδίνο. Παράλληλα, με τη διεύθυνση του site μάλιστα, το γκρίζο της πόλης φωτίστηκε με τα χρώματα της γαλανόλευκης ελληνικής σημαίας και τα αισιόδοξα χαμόγελα της ελληνικής νεολαίας από το όμορφο Κυκλαδονήσι.

Με ιδιαίτερη χαρά το actclick.com καλωσορίζει κάθε νέα προσπάθεια εντός και εκτός κυβερνοχώρου με ανανεωμένα Βring them back πρόσωπα από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Γιατί… το ταξίδι του Bring them Back ξεκίνησε από την ανοιξιάτικη Αθήνα, το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και τον Παρθενώνα με προορισμό … κάθε γωνιά της γης! Κάποιες φορές πλέον, ταξιδεύει με μεγαλύτερη ταχύτητα και από τις υψηλότερες προσδοκίες μας. Για του λόγου το αληθές, μια ματιά στη φωτογραφία των Συριανών μαθητών αρκεί.